HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

kabat_cilinderes.jpg

Azt hihetnénk, hogy a kabát le- és felsegítése egyértelmű akció. Hát – sajnos – nem az!

 A LE segítés azért nem, mert, mint irtózattal tapasztaltam pl. a minap, üzleti berkekben: a hölgy beszélgetés közben elkezdte magáról lehámozni a kabátot, miközben a férfi (úrnak nem nevezhető, talán igazából még férfinak sem….) tovább beszélt hozzá nagy lelkesen, meg sem kísérelve, hogy segédkezzen a kabát levételében!

A hölgy – tiszteletre méltó, idősebb, tudós asszony – nagy nehezen kikecmergett a kabátjából és letette a székre. A férfi mindezt figyelemre sem méltatta… Ez, azt hiszem, még a mai világban is hajmeresztő!

Az utóbbi időben többször találkoztam a kabát- FEL segítés kérdésével, sőt mondhatnám, problematikájával:

kevesen tudják, hogy annak kell először felvennie a saját kabátját, aki felsegíti a hölgyre a kabátot!

Miért? Hogy ne a hölgynek kelljen nyakig begombolva várakoznia, miközben esetleg kimelegszik.

Ezt azonban általában a nők sem tudják, és sértve érzik magukat, ha netán a férfi - aki kivételesen tudja ezt – előbb maga vesz kabátot!

Ekkor az a pikáns helyzet áll elő, hogy akkor nézik udvariatlannak a férfit, amikor nem az ….

Tanács férfiaknak: célszerű lehet ilyenkor rövid megjegyzés kíséretében belebújni a kabátba: „gyorsan felveszem, ne Neked/Önnek kelljen rám várni…”

ZS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr306986899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása