HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

ujevi.jpg 

Régi hagyomány az újévi fogadalom, de legtöbbször el is múlik, már január 1-re... Majd holnaptól, majd a jövő héttől, majd ekkor vagy akkor, csak előbb még ez vagy az...

Szinte mindenki a környezetemben elmondta december 31-én, hogy mit fog másként tenni január 1-től. Csak múlnak a napok, de semmi nem változik.

Pedig a változáshoz semmiféle külső körülmény nem szükséges, csupán szilárd elhatározás és akarat.

Nem kell másokat majmolni, változtassunk azon, ami minket zavar. Ez lehet egy szokás, viselkedés, másokhoz való viszonyunk, sport vagy akár étrendváltás, de soha ne másokat utánozva döntsünk, hanem azt vegyük figyelembe, amit mi szeretnénk.

Szeressük annyira magunkat, hogy a szerint éljünk, ahogyan nekünk kellemes, és tegyük azt, ami nekünk jó. Ez persze nem keverendő össze azzal, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy mások is vannak körülöttünk, hogy nem tarjuk be a szabályokat és a társadalom elvárásait.

Csupán tegyük le a minket zavaró terheket, de ezt soha ne mások kárára történjen!

És ehhez nem kell, hogy éppen január 1-je legyen, lehet akár február 9-i is….

 

Judit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr227154471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása