HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

 

Folytatva a megkezdett sort , néhány további intelem  (forrás:  brightside.me); ezek némelyike talán magától értetődő, de korántsem mindegyik. Az üzleti életben ezek különösen fontosak, de persze, ha meg akarjuk adni a tiszteletet egymásnak, akkor a magánéletben nemkülönben:

  • ne használjunk szöveges üzenetet igazán fontos közlésekre (születés, esküvő, szomorú esemény)

 

  • mindig halkítsuk le a telefont színházban, könyvtárban, moziban, előadóteremben stb.
  • ha valaki nem veszi fel a telefont az ötödik csengetésre, akkor illik letenni!
  • ha chatelsz a barátokkal, akkor elfogadható, hogy rámeredsz a készülékre. Tegyük hozzá, nem biztos, hogy egy baráti társaságban ez a megfelelő magatartás, hiszen valahol azért találkoztok, hogy együtt legyetek = egymásra is figyeljetek… Ha azonban beszélni kell a telefonon, akkor feltétlenül menj arrébb pár lépést a többiektől! Feltéve, hogy nem szerepelni akarsz előttük…
  • ha megszakad a vonal, akkor a beszélgetés kezdeményezője kell,  hogy újra hívást indítson
  • és: ha ismeretlen számról telefonálsz, mondd be a teljes nevedet, hogy a másiknak ne kelljen visszakérdezni: „ Józsi? Melyik Józsi?”

Üdv.! Zsuzsanna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr8112728304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása