HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

mobil_2.jpg

 

Nagyon gyorsan fejlődik a technika, és ez számos új lehetőséget biztosít. Olyan dolgok lopóztak be a napi életünkbe, melyekre korábban nem is gondolhattunk volna, laptop, iPad, iPhone, mobiltelefon, skype, sms, viber és még lehetne sorolni.

Nincs is semmi baj azzal, ha használjuk, élv ezzük a lehetőségeket, de nem mindig és mindenàron!

Néhány jó tanács, hogy mit ne tegyünk soha! Előre bocsátom, hogy magam is használom a technika vívmányait. A leírtak alapján tehát ne mondják rám, hogy kövület vagyok; csak szeretném felhívni a figyelmet néhány olyan helyzetre, amit kerüljünk el minden esetben, mert rólunk állít ki bizonyítványt, méghozzá negatívat - ne gondoljuk, hogy trendik vagyunk, hanem inkább mai szóval élve bunkók (már elnézést a kifejezésért).

Íme a tiltólista címszavakban:

  1. Tilos értekezlet alatt sms-ezni.
  2. Tilos interjúra úgy menni, hogy nem kapcsoljuk ki vagy halkítjuk le a telefonunkat.
  3. Üzleti tárgyaláson azzal nem tűnünk nagymenőnek, ha állandóan csörög a telefonunk és azt fel is vesszük.
  4. Baráti társaságban a barátokkal legyünk együtt és ne a telefonunkkal.
  5. Ha valaki beszél hozzánk, rá figyeljünk és ne a telefonra.
  6. Ne kérkedjünk az eszközeinkkel.
  7. Komoly ember nem díszíti fel a technikai berendezéseit és nem tesz rá ízléstelen tokokat.

mobil_1.jpg

  1. Selfizés – no comment, legalábbis egy határon túl.
  2. És kedvenceim, az e-mail címek.

Erről talán érdemes még egy pár gondolatot váltani. Szerencsém vagy éppen szerencsétlenségem, hogy nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba, és elképesztő e-mail címeket adnak meg.

Hölgyeim és uraim! Ez is minket minősít. Komoly ember nem használ nevetséges és primitív e-mail címeket. Persze most jön az, hogy már ezer kisistvan@ ..................... van, tehát ki kellett találni valami egyedit. Természetesen, de ne mokuska@................ vagy cicalany@............... vagy superman@..................és hasonló nevetséges megoldások legyenek. Komoly helyen ilyen e-mail címmel senkit nem vesznek komolyan.

Judit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr497702838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása