HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

Csak beteg ne legyen az ember...ápolás 1.gif

Ismereteim szerint az emberek imádják a kórházas sorozatokat. Gondoltam hát egyet, én is megpróbálkozom egy ilyen sorozattal, de természetesen írott formában.

Mint általában mindig, a leírtak saját vagy más tapasztalatán aalpulnak, de a sztori természetesen át van alakítva, hogy még véletlenül se legyen túl konkrét vagy felismerhető. A valós szereplőkkel, helyzetekkel, helyszínekkel való hasonlóság ezért csak a véletlen műve lehet.

Jelszó: tisztelem az orvosokat, a tudásukat, a hihetetlen odaadásukat, de az egészségügy, hát az valami vicc...

Az első sztori: történik napjainkban, fővárosunkban

Történt, hogy egy alapvetően egészséges ember, aki dolgozik, intéz, hajt, keveset pihen, százfelé jár az agya, fáradhatatlan, egyszer csak érzett valamit. Nem is csak egy kis valamit, hanem komoly fájdalmat. Mivel nem szokott beteg lenni, először azt hitte, hogy fáradt, kimerült, nem aludt eleget, nem evett eleget, vagy talán sokat evett, ja, és ami mostanában a legfontosabb, nem ivott elég folyadékot. Próbálta ezeket pótolni, tehát aludt, evett, ivott, de a helyzet nem javult, a fájdalom nem tágított.

Persze ő nem beteg soha, tehát ment minden a régiben. De a szervezete ellene dolgozott, és érezte, hogy nem stimmel valami, a fájdalom vele maradt. Talán orvoshoz kellene menni? Na jó, legyen. Elment az orvoshoz, a körzetihez. Na, ott aztán lehet gyógyulni! Az orvos ránézett a kabátban ott álló, TAJ számmal rendelkező egyénre, és azt mondta, pihenjen, diétázzon, éljen stresszmentes életet. Ja, és adott beutalót laborra, ultrahangra. A szó klasszikus értelmében vett orvoslás, vizsgálat még csak gondolatban sem történt meg az orvos részéről. Az erős fájdalomra vonatkozó megjegyzés nem jutott el az agyáig.

A TAJ számmal rendelkező egyén másnap próbált időpontot kérni a beutalók birtokában. Labor legkorábban egy hét múlva, ultrahang két hónap múlva. Itt is lehet forró nyomon problémát feltárni, és mihamarabb gyógyulni!

A TAJ számmal rendelkező tehát várt a fényévnyi távolságra lévő időpontokra, ami a fájdalom tükrében nagy önuralmat kíván. Harmadik napon a fájdalom erősödött. A TAJ számmal rendelkező szakorvoshoz fordult. Hurrá, ott végre ( a harmadik napon) megvizsgálták! Orvos mondta, majd többet kiderít a labor (egy hét múlva) és az ultrahang (két hónap múlva).

Negyedik napon a fájdalom és a TAJ számmal rendelkező még mindig együtt voltak, így tenni kellett valamit. A TAJ számmal rendelkező kiverte a balhét, azonnali vizsgálatot követelt! Az események felgyorsultak: gyors ultrahang, nagyon rossz eredmény, szakorvos látta baj van, azonnal kórház. Kórház kérdezi TAJ számmal rendelkezőt: Hhl volt eddig? TAJ számmal rendelkező mondja: orvosoknál jártam.

A kórház aztán helyre ütött mindent, mert ott már lehetett gyógyulni!

Amíg ez a hivatalos folyamat az egészségügyben, addig valóban csak beteg ne legyen az ember!

U.I. Ezúton kérek elnézést minden orvostól, aki nem ilyen, és nagyon köszönök mindent a kórháznak, ahol hatékonyan megoldották a problémát!

Tanulság: Törődjünk magunkkal, figyeljünk a jelekre. Az élet jelez, és úgyis lassításra kényszerít.

folyt.köv...

- Judit -

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr336660041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.09.02. 21:45:36

Igazad van, van ilyen is
A kerületünkben, Bp., nem igy megy
Labor azonnal, minden másra várni kell
UH 2-3 hét
Kérdeztem "ha fizetek mennyi és mikor?"
10ezer és ugyanannyit kell várni.
Elmentem maszek klinikára .
Másnap reggel és 6ezer volt.

Nyomott az epekövem, már jó régi volt
Sebészet
Beutalóval másnap kórházba
Kiirtak EKG RTG és labor ami 2 nap alatt megvolt, egy hét mulva kiszedték
Tökéletes komplikációmentes volt és mindenki rendes volt, mert én nem egy "egyszerű beteg" vagyok :)
De a körzetim ellen semmi kifogásom nem lehet
Több mint rendes!
süti beállítások módosítása