HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

tancklub.jpg

Még nagyon fiatal voltam, amikor láttam egy filmet, amiből egy jelenet valamiért nagyon erősen megmaradt az emlékeimben. A film a szomorú sorsú Boleyn Annáról szólt, és az ő viharos házasságáról a nem túl szívélyes VIII. Henrikkel. A film amúgy kissé nyomasztó volt, viszont a jelenet nagyon kedves és emlékezetes maradt. Boleyn Anna kicsi ánya, a filmen akkor 2 éves kis  Erzsébet megkapta élete első kis uszályos ruháját. A mama erre azt mondta neki:

Kicsim, járni minden kisgyerek tud, de uszályos ruhában nem. Azt külön meg kell tanulni.

És a kis Erzsébet követte a mama utasításait, és gyakorolta a járást az uszályos ruhácskában.

Több száz évvel később a Budai Táncklub növendékeit, bár nem uszályos ruhában, de ugyancsak járni tanította Berczik Sári néni.

Sári néni neve a mai napig is legenda, persze csak egy bizonyos korosztály számára illetve azoknak, akik a táncot komolyabban művelik.

És valóban, nagyon igaz, hogy meg kell tanulni járni. Mármint tudatosan, szakszerűen, nem a totyogós korból a járó baba korba jutni, hanem úgy, ahogyan azt valóban kell. Tartással, eleganciával.

Első lépés a helyes tartás, de mivel ez nem egy mozgáskultúra cikk, ezért nem mennék bele túlzottan a részletekbe, csak röviden annyit, hogy:

-          fel a fej, le a váll, has behúz, fenék maga alá húz, és kitart (és hogy meddig? hát egész nap…), majd jár.

Meglátják, jobban áll a ruha, szebb a mozgás, sikkesebb a járás. Ja, és ami még fontos tanács: olyan cipőt válasszunk, amiben tudunk is járni.

Judit

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr387130425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása