HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

Kedves követőnk, Elizabeth hívta fel a figyelmemet a brightside.me oldalon található, mai életünket érintő viselkedési útmutatóra. Arra gondoltam, folytatásokban közöljük ezeket az intelmeket, annál is inkább, mert a társadalmi érintkezés új területeire vonatkoznak.

És ha már új érintkezési forma, akkor ebben a témában stílszerűen én is megengedem magamnak a tegezést...

Posztok, stb.:

posztok_1.jpg

  • Ne kínozd barátaidat és kollégáidat üdülőhelyek fotóival, ráadásul a hőmérséklet megjelölésével. Inkább adj rövid leírást a helyrőlhagyd, hogy veled örüljenek ahelyett, hogy irigykednek!
  • Ne kezdj olyan témába a barátod üzenőfalán, vagy fotója alatt, ami csak kettőtökre tartozik. Erre való a direkt üzenet
  • Ne jelölj be senkit olyan fotón, ami nem igazán jó! - Bizony! Ez már velem is megtörtént: bejelöltek egy igen rossz fotón a megkérdezésem nélkül. Nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy szándékos volt…..
  • Ne használj csupa nagybetűt (felejtsd el a caps lock-ot): az olyan, mintha kiabálnál.(ezt azért a legtöbben tudják)
  • Ne használj túl sok hashtag-et: kuszává, rendetlenné teszi a posztot - igaz! Az ember csak silabizálja a hashtag-eket – mert az egybeírás miatt nem is túl áttekinthetők – és nem érti, miért nem lehetett ennek legalább egy részét„normálisan” odaírni.
  • Naponta 3 fotónál többet ne tegyünk ki az Instagram-ra – vagy, ha vakáción vagyunk, max. 5-öt. - Igen, én pl. magamon azt tapasztalom, hogy egy bizonyos mennyiség után már meg sem nézem a hömpölygő fotóáradatot - hacsak nem minden képzeletet felülmúlóan izgalmas a téma.Erről mi a véleményetek?

Remélem, hasznosnak találjátok ezeket az észrevételeket. Folyt. köv.!

Üdvözlettel: Zsuzsanna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr4512689735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása