HTML

Social Compass

A Social Compass iránytű szeretne lenni a társasági és társadalmi élet, az illemszabályok sűrűjében, kezdőknek és haladóknak egyaránt!

Friss topikok

Címkék

bad taste 4.jpgManapság az öltözködés hihetetlen határokat feszeget. Ezzel nem is lenne probléma - hiszen változik és fejlődik a világ - ha az emberek megtartanák az öltözködés írott és íratlan alapszabályait.A mit, mihez, mikor kérdéskörét manapság nem teszik fel maguknak az emberek, ezért súlyos öltözködési hibákat ejtenek.

Gondolom, most sokan mondják, hogy kit érdekel, azt veszek fel, amit akarok, úgy öltözök, ahogyan nekem tetszik. De akik így gondolják, azok igenis nagyot tévednek. Az öltözködés messze nem csupán divat és pénz kérdése.Csak a legalapvetőbb kifejezésekre gondoljunk, mint ünneplő, estélyi, sportruházat, alkalmi viselet, hálóruha, fürdőruha, strandruha, otthoni viselet, sportos öltözék, stb.

Hölgyeim (és uraim :) ), ahogyan felöltözünk, azzal mutatunk valamit, és az egyáltalán nem mindegy, hogy mit!

És higgyék el, pontosan annak is fogják Önöket nézni, aminek öltöztek! bad taste 2 (2).jpgbadtaste 5.jpg

Az öltözködés messze nem csupán divat és pénz kérdése.Csak a legalapvetőbb kifejezésekre gondoljunk, mint ünneplő, estélyi, sportruházat, alkalmi viselet, hálóruha, fürdőruha, strandruha, otthoni viselet, sportos öltözék, stb.Nem árt ezeket úgy végiggondolni, hogy mit is jelentenek és vajon miért?

A sportcipő és a sportos cipő nem azonos. Sportcipőt sportoláshoz hordunk, sportos cipőt pedig sportos öltözékhez. Szánalmas viselet a sportcipő, farmer, pulóver, esetleg férfiak esetében zakóval, hölgyek ezt súlyosbítani tudják egy kis retiküllel.Otthoni viselet lehet egy kényelmes szerelés, de az nem munkaruha. Dolgozni férfiaknak öltönyben illik járni, vagy legalábbis minden évszakban hosszú nadrágban, zárt cipővel, ingben, zakóval.

Nőknek igazán munkába járáshoz a kosztüm, angolos fazonú ruhák, nadrágkosztüm dukál. Minden esetben zárt cipővel.

A legtöbb nyári ruha, amit a nők melegben hordanak, az a strandra való.

Az estélyi ruha kategória is azért van, hogy azokat a megfelelő alkalomra hordjuk.

Sokkal jobban hangzik, hogy jó karban lévő negyvenes, ötvenes,vagy akár hatvanas, mint az, hogy nevetséges, mert bár látszik, hogy annyi, amennyi, de húsznak szeretne kinézni. Kár erőlködni hölgyeim, nem fog menni.

Mindent lehet kapni, de nem kell mindent megvenni!

 Talán elcsépeltnek tűnő mondatok, de mindegyik megszívlelendő:

-          a kevesebb több

-          a szépség belülről fakad

-          az elegancia kortalan

-          a divat mulandó

Alapszabályok

Hölgyek esetében, kortól függetlenül:

Munkába - kosztüm, harisnya, zárt cipő, cipővel harmonizáló retikül

Színházba, estélyre, koktélpartira, fogadásra - alkalmi ruha, harisnya, alkalmi cipő, alkalmi táska

Kikapcsolódás, hétvége, baráti programok - farmer, sportos ingblúz, esetleg sportos blézer, sportos cipő, nagyobb méretű táska

Nyári este – nyári ruha, szandál, harisnya nélkül, laza válltáska

Nyaraláshoz – short, strandruha, papucs, fürdőruha, szalmakalap

Sportoláshoz – sportcipő, sportruha, jogging

 

-Judit-

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://socialcompass.blog.hu/api/trackback/id/tr256644653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eAster 2016.01.30. 17:40:24

Remélem Te sem gondolod komolyan, hogy egy nő csak kosztümbem, férfi csak öltönyben járhat dolgozni.

Social Compass 2016.02.01. 08:25:59

@eAster: Nyilván nem... A lényeg pont az, hogy helyénvaló legyen az öltözködés, a viselkedés: Ha tehát kohász valaki, akkor hülyén nézne ki öltönyben a munkahelyén - mert nem oda való! Ha viszont öltönyös/kosztümös vagy, viselkedj is úgy. A helyénvaló kifejezés nagyon jól mutatja ezt = azon a helyen ez és ez való, más meg nem való... Lehetne vicces példákat hozni :) Köszi hogy írtál! Várjuk továbbra is az észrevételeket :)
süti beállítások módosítása